Svenska lyxbilarna från Koenigsegg

Vad är Koenigsegg?

Det finns ett litet företag som håller hus i Ängelholmspolisen ligger i västra Skåne vid kusten. Mer exakt befinner de sig i Valhall Park i Ängelholm. Där tillverkas det lyxiga sportbilar. Hela märket är Koenigsegg Automotive AB. Företagen är grundat år 1994, vilket innebär att de nu år 2017 är 23 år gammalt. På den tiden har de lyckats få många kunder runt om i Sverige och Europa. Det är extra svårt att komma igång med ett företag när man säljer såpass dyra produkter och bilar inget här fallet som Koenigsegg Automotive gör, men de har lyckats. Mycket av att de är riktigt duktiga på att marknadsföra sitt företag och även att de har lyckats ta fram en bra produkt. Deras sportbilar är först och främst snygga, vilket är de många söker främst av. Sedan har de en riktigt bra motor som gör den till en sportbil som har riktigt många hästkrafter och kan accelerera snabbare än vad en vanlig personbil kan.

 

Vart har företaget fått namnet Koenigsegg ifrån?

Frågan vart företag fått sina namn ifrån är en ganska vanlig fråga, då många framgångsrika företag har annorlunda namn.  Koenigsegg är ett sådant namn som är annorlunda och det är svårt att sätta fingret på vart ifrån det kommer. Faktum är att det kommer från grundaren och VD:n till företaget, hans namn. Han heter nämligen Christian von Koenigsegg och han har alltså använt sig av sitt efternamn när han har skapat ett bilmärke. Det är något som är framgångsrikt när man ska döpa sitt företag, att ta sitt efternamn. Det fungerar allra bäst om det är ett lite mer ovanligt efternamn för de namnet fastnar lättare på personernas hjärna och de kommer ihåg företaget lättare så de kan sprida det vidare till deras vänner.

 

Annan information om företaget

Som många andra företag och fram för allt bilmärken så är det vanligt att man har en slogan. Wolksvagen har till exempel “das auto”, Volvo har “jag rullar” och sådana citat för företaget. Koenigsegg Automotives slogan är “Spirit of Performance”. Företaget har ungefär 110 anställda vilket är relativt mycket för att endast ha funnits denna lilla stund som 23 år. Dock är 110 en siffra som inte länge till kommer stämma för företaget Koenigsegg håller på att öka sin produktion och därav måste de anställa fler personer inom produktionen. Produktionslokalen som Koenigsegg Automotive producerar deras bilar är en gammal försvarsanläggning för militären på 4 500 kvadratmeter. Dock är det i en modernare version. Den stora ytan på anläggningen innebär att Koenigsegg kan ha en testbana på 1 700 där de kan få upp deras bilar i så hög hastighet som möjligt för att se hur snabbt de går. Allt sker i Ängelholm på denna stora anläggningen där och där tillverkas även alla kolfiberdetaljer och motordetaljer. Varför företaget använder sig av kolfiber i bilen är för att göra bilen så lätt som möjligt så det behövs så lite bränsle som möjligt för att få bilen att accelerera.