Börja köra Go-Kart

Vad är Go-Kart?

Har du varit på ett kalas, svensexa, möhippa, middag med vänner eller liknande så kanske du någon gång har haft en aktivitet att åkt Go-Kart. Det är från början en sommarsport men numera finns det även inomhushallar där man kan åka Go-Kart. Vad är då Go-Kart? Det är en sport som drivs på bensin eller diesel. Man sitter i en liten bil skulle man kunna säga men utan tak eller väggar, och den är väldigt låg. Endast en eller två decimeter ovanför marken. Sedan kör man sig i en bana som har väldigt mycket kurvor och sporten går ut på att köra genom banan på så kort tid som möjligt utan att krascha. Dock är det mer vanligt att man kör Go-Kart som en aktivitet med vänner och familj än vad det är vanligt att man tränar och tävlar i Go-Kart. Man skulle kunna säga att Go-Kart påminner om formulett bilar fast utan tak, och själva åkningen påminner också om formulett.

 

Börja köra Go-Kart, vad behövs?

Är du sugen på att börja träna och tävla i Go-Kart tycker vi från svenskabil.se att du definitivt inte ska tveka. Det är en extremt rolig sport och det inkluderar både fysik och teknik. Man ska lära sig hur man tar sig igenom en kurva på snabbast tid och även utan att sladda, åka ur, eller på något sätt inte ta sig igenom kurvan. Dock är det en ganska dyr sport, om man väljer att verkligen satsa på den, så det gäller att hitta sina sponsorer. Men innan du vet om du vill satsa på sporten kan det vara bra att börja träna och tävla i den. Det du gör är att söka upp närmsta Go-Kart klubb, vilket brukar finnas en eller två i lite större städer. Sedan finns det oftast träningsgrupper för olika åldrar. På de flesta klubbarna lånar de ut utrustning och själva Go-Karten till dig som åker. När man åker måste man ha en speciell dräkt som skyddar din hud om du skulle krascha och glida på asfalten. Sedan måste du givetvis ha hjälm, handskar och speciella skor helst men det är inget krav på de flesta ställena. Med tanke på att det utgör en ganska stor risk att köra Go-Kart så måste du som kör oftast fylla i lite papper och skriva på att det är på egen risk och att klubben inte är ansvariga om det sker en olycka och du som kör skadar dig.

 

Mer om Go-Kart

Go-Kart är en sport som inte riktigt slagit igenom så mycket i Sverige och dessutom inte så mycket i världen heller. Som sagt så är det mest en sport som mestadels används för att ha kul och inte för att prestera i. Klubbarna tjänar oftast sina pengar på aktiviteter när ett gäng åker för skojs skull, än vad de gör på medlemmarna i klubben som tränar där en eller två gånger i veckan.